Hoe vergroot je je bereik op social media


Hoe vergroot je je bereik op social media?

Het is allemaal een kwestie van de juiste doelgroep weten te bereiken, en daar is social media heel geschikt voor. Het is makkelijk om te beginnen, maar lastiger om een publiek op te bouwen. Daar zit de uitdaging. Social media biedt een hoop kansen, maar die moet je wel weten te pakken. Hier wordt in het kort uitgelegd hoe jij het bereik via social media kan vergroten.

Organisch bereik

Er zijn drie vormen van bereik via social media: organisch, betaald en viraal. Organisch bereik is het aantal unieke personen dat je post heeft gezien. Des te meer volgers je hebt op Twitter, of des te meer mensen je Facebook pagina liken, des te meer unieke personen jouw content zien. Je kunt je organisch bereik vergroten door campagnes te houden en content te bieden die uniek en waardevol is voor de doelgroep.

Betaald bereik

Betaald bereik via social media houdt in het aantal mensen dat jouw content hebben gezien door middel van een advertentie. Je kunt via Facebook en Twitter advertenties plaatsen gericht op jouw doelgroep. Hierdoor zien mensen jouw content op hun tijdlijn en zijn ze sneller geneigd erop te klikken en jouw pagina te liken/volgen als ze het interessant vinden.

Viraal bereik

Als laatste is er viraal bereik. Dit betekent: alle unieke personen die jouw post hebben gelezen via een post dat door een vriend geplaatst is. Dus een volger van jou heeft jouw content gedeeld en zijn volgers lezen dat ook. Als je een hoog viraal bereik hebt, houdt dat in dat jouw content erg interessant is.

Social media tips

Je kunt zelf een hoop doen om meer bereik te creŽren, daarom zijn hier een aantal tips.

Organisch en viraal bereik zijn natuurlijk het beste, maar advertenties kunnen mensen bereiken die jouw content interessant vinden en je graag volgen. Daarom is het ook aan te raden om gebruik te maken van advertenties.

Welkom op de website van de Social Media Club Nijmegen

Sociale media zijn de laatste jaren sterk in populariteit toegenomen. Niet alleen facebook, maar ook Hyves en Twitter zijn grote spelers in de wereld van sociale media. Maar hoe zet u sociale media in om uw bedrijf te promoten en te laten groeien. Socialmedianijmegen.nl is de plek om kennis over social media te delen. Tijdens de bijeenkomsten van de Social Media Club Nijmegen zal er telkens een actueel thema of aansprekend onderwerp over social media ter discussie staan.

Social media club Nijmegen

Op deze website zullen wij onze bijeenkomsten aankondigen, waar jij uiteraard van harte voor uitgenodigd bent.

We hopen ook van jou te horen wat er leeft op het vlak van social media. Zie je een interessante tendens of een bijzondere social media-aanpak? Meld het ons, misschien kunnen we er eens wat meer aandacht aan besteden. Op die manier kunnen we je een platform bieden waar we zoveel mogelijk kennis en inzichten over social media met elkaar kunnen delen.

Elke twee maanden zullen wij een bijeenkomst organiseren, waarop een spreker uit het werkveld over zijn social media-opvattingen komt vertellen. Dat kan zijn in de vorm van een lezing, maar ook een debat of een interview behoren tot de mogelijkheden.

Uiteraard zullen wij er alles aan doen om dat elke keer zo divers en interessant mogelijk te maken. Heb jij suggesties voor een spreker? Laat het ons weten!

Tip: MyName.is free personal identity tool