Social media club Nijmegen


What ?

Socialmediaclubnijmegen heeft een lokaal karakter over hetgeen betrekking heeft op nationaal en internationaal niveau. Dat insipireert ons om verder te denken en samen te werken op gebied van online marketing en sociale mediaClosing Quote

Over ons

Sociale media is essentieel onderdeel van de online marketingmix voor bedrijven. Dat is waarom Socialmediaclubninmegen is opgericht en kennis deelt.Closing Quote

What's New?

  • Zelf iets delen?

    Heb je zelf een interessant onderwerp binenn social media die je graag aan wilt snijden? Laat het ons weten!

Eerste bijeenkomst groot succes

De eerste bijeenkomst van de Social Media Club Nijmegen mag een succes worden genoemd. Mede door het enthousiaste en inspirerende verhaal van Samuel Sanders waren de ruim veertig aanwezig tevreden over het verloop van de avond.

Terwijl ik dit verslag schrijf, belt Samuel me op. Een tikkie overdonderd door alle reacties kijken we samen even terug op een avond die een mooi verloop kreeg. De avond, die plaatsvond bij het Nijmeegse bedrijf Einder Communicatie, begon met een openingswoord van Simone Levie. Zij zette kort uiteen dat de oorsprong van de Social Media Club in de Verenigde Staten ligt en hoe het idee ontstaan was ook in Nijmegen een heuse ‘chapter’ van deze organisatie op poten te zetten. Simone benadrukte daarbij de samenwerking die er toch al is tussen verschillende spelers in het Nijmeegse social mediaspeelveld. Dat daarbij het delen van kennis een belangrijk onderdeel moest zijn, stond voor alle vijf de initiatiefnemers als een paal boven water.

Samuel voldeed prachtig aan dit idee. De enthousiaste wijnimporteur gunde zijn publiek een kijkje in zijn bedrijfsvoering. Eén aspect vielt daarbij telkens op, Samuel zweert bij transparantie: transparantie over zichzelf als ondernemer en transparantie over zijn product. “Mensen doen liever zaken met een gezicht, dan met een bedrijfslogo”, aldus Samuel. Hij zette deze stelling kracht bij door tijdens zijn betoog een Skype-verbinding op te zetten met Filippo Ronco, oprichter van de Italiaanse wijn-portal Vinix. Ronco gaf onder meer aan dat ook via zijn portal inzichtelijk wordt hoe contacten tot stand komen en op welke manier een bepaald product gerealiseerd wordt.

Samuel is in Nederland ook actief met zogenoemde WineMeetups. “Het zijn weliswaar netwerkbijeenkomsten, maar ze worden gehouden in een zeer informele setting, meestal ook op een aparte locatie”, legt Samuel uit. “Hierdoor komen contacten op een heel andere manier tot stand, niet in de laatste plaats omdat er ook een goed glas wijn wordt geschonken.”

Met dat goede glas wijn kwam ook de eerste bijeenkomst van de Social Media Club Nijmegen tot een einde. Fotograaf René Wouters maakte een mooie impressie van de avond die hier te zien is. De reacties op Twitter op het betoog van Samuel kun je hier nog eens nalezen.